Lovni turizam u Vojvodini

LOVNI TURIZAMJedno od bogatstava Srbije su šume i obilje divljači. Osim dobro poznatih lovišta (Monoštor, Apatin, Kamarište, Plavno, Karađorđevo, Deliblatska peščara, NP “Đerdap”, Južni Kučaj i Stara planina, Golija, Tara) u našoj zemlji ima još mnogo perspektivnih lovišta u ruralnim područjima koja bi doprinela ekonomskom prosperitetu čitavih krajeva ukoliko bi se planski ulagalo u njih. Austrija, koja je površinom pod šumama uporedljiva sa Srbijom, godišnje ima priliv od pola milijarde evra od lovnog turizma. U isto vreme naši prihodi od lova  i lovnog turizma su zanemarljivi i neuporedivo manji u odnosu na prihode poljoprivrede, ali su, ipak,  veoma značajni za lokalne zajednice. Prihodi od lovnog turizma bi se mogli višestruko uvećati ukoliko se reši problem veterinarskih sertifikata za iznošenje odstreljene sitne divljači u koži i perju, formiranjem uzgajališta krupne divljači po uzoru na FAO programe i  usklađivanjem rada nadležnih institucija.

Po kvalitetu i ponudi trofejnog odstrela srndaća Srbija je među vodećima u Evropi. Poznati smo i po prisutnosti sitne pernate i krznene divljači: prepelicama, fazanima, divljim guskama, patkama i zečevima,. Uključujući prateće usluge i sadržaje kao što su: noćenje, obroci, vodiči, goniči, dozvole, pratnja.

 

 LOV U VOJVODINI

                                              


Nudimo lov na srnećnom divljači bogatim Vojvođanskim poljima, na površima 14 lovišta, pet regija: Novi Sad, Sombor, Pančevo, Sremska Mitrovica i Petrovaradin) na površini od 108.988,00 ha, ili oko 5% od ukupno 89 formiranih lovišta u Vojvodini (2.152.635,60 ha).Vojvodina iako pretežno ravničarsko područje sa malom pošumljenosti i velikim postotkom obradivog zemljišta pruža gotovo idealne uslove za lov svih vrsta divljači, lovišta u Vojvodini ubrajaju među najpoznatija u Evropi.Prednosti Vojvodine, kao lovno-turističke destinacije, osim brojnosti i velikog broja vrsta divljači, su u tome što je tu opća lovna i ugostiteljska kultura na vrlo visokom nivou. Područje Vojvođanske ravnice može se pohvaliti i dugom tradicijom, pa je Vojvodina dugo bila najpoznatije stečište lovaca u Evropi...

ODLUČILI STE SE NA LOV U VOJVODINI A OSTALO VAM JE SAMO DA OBEZBEDITE ADEKVATAN HOTELSKI SMEŠTAJ, TU JE ZA VAS ŠARMANTNI I ODLIČNO POZICIONIRANI HOTEL RIMSKI. KOMFORNE, ČISTE I MODERNO OPREMLJENE SOBE OMOGUĆIČE DA ZA VREME VASEG BORAVKA NA TERITORIJI VOJVODINE U POTPUNOSTI UŽIVATE.

HOTEL RASPOLAŽE SA 15 SOBA, 4 APARTMANA,RESTORANOM, KAFE BAROM, MULTIFUNKCIONALNOM SALOM, PARKINGOM POD VIDEO NADOROM KAO I GARAZOM ZATVORENOG TIPA.

DOBRO DOŠLI U HOEL RIMSKI, KUĆU U KOJU SE GOSTI UVEK VRAĆAJU.